Extension of e-Tourist Visa scheme to 36 more countries and 7 more airports from 15th August 2015. Click here for more information.

 

Standbeeld van Gandhi ingehuldigd voor Antwerpse justitiepaleis: "Een symbool voor rechtvaardigheid"

In Antwerpen werd vandaag een beeld van Mahatma Gandhi ingehuldigd op de Bolivarplaats voor het justitiepaleis. Het beeld is een schenking van India. "Gandhi staat voor geweldloos verzet, rechtvaardigheid en duurzaamheid. Hij verdient hier dus zijn plek", zegt provinciegouverneur Cathy Berx.

Op de Bolivarplaats in Antwerpen-Zuid staat vanaf vandaag een beeld van Mahatma Gandhi, de Indische politicus die streed voor onafhankelijkheid van India. Het beeld werd geschonken door India.

Symbolische plaatsing
In overleg met de stad Antwerpen werd het standbeeld voor het justitiepaleis geplaatst. "Gandhi heeft lang als advocaat gewerkt, dus is een plek voor het justitiepaleis voor hem een logische plek om thuis te komen", zegt Antwerps Burgemeester Bart De Wever.Ghandi staat voor geweldloos verzet, rechtvaardigheid en duurzaamheid. Hij verdient hier z'n plek.
Cathy Berx, gouverneur provincie Antwerpen

Ook gouverneur Cathy Berx is tevreden met het nieuwe standbeeld. "Gandhi is ook een mooi symbool voor de mensheid in het algemeen. Hij staat voor geweldloos verzet, voor rechtvaardigheid en voor duurzaamheid. Hij verdient hier dus wel z'n plek en staat hier heel symbolisch."

Indische gemeenschap
In Antwerpen wonen ook meer dan 4.000 Indiërs. "En dat is een sterke en geliefde gemeenschap die houdt van haar vaderland", zegt De Wever. Voor hen is het beeld ongetwijfeld een grote aanwinst. Dat geldt ook voor schepen Jinnih Beels (SP.A), van wie de moeder Indisch was. "Voor mij is dit heel bijzonder", vertelt ze. "Dat het beeld nu staat in de stad die mij heeft opgevangen na India, dat doet me wel wat. Ik ben ontzettend trots om hier te staan."
Het beeld werd niet toevallig vandaag geplaatst, op de verjaardag van Gandhi. Hij zou 151 jaar geworden zijn.

The H. Consul General with his wife an Mrs and Mrs Hiren Shah on a Consular visit to the Antwerp Port House in June 2017

The H.Consul General India, Marc A Huybrechts, with Mr Anand Sahu, President of the Bharatiya Janata Party in his office on occasion of his visit to Antwerp in July 2017

The H.Consul General Marc A Huybrechts attended the masterclass of the Indian Emeritus Professor Upendra Baxi at the Antwerp University where he was a awarded an Honorary Doctorate by the Rector H.Van Goethem on March 29 2018

Audio-Video
Gazetted Holidays
Fri-Jan 25 Milad un Nabi
Sat-Jan 26 Republic Day
Fri-Mar 29 Good Friday
Wed-Apr 24 Mahavir Jayanti
Sat-May 25 Buddha Purnima
Fri-Aug 9 Idu'l Fitr
Thu-Aug 15 Independence Day
Wed-Oct 2 Gandhi's Birthday
Sun-Oct 13 Dussehra
Wed-Oct 16 Idul Zuha (Bakrid)
Sun-Nov 3 Diwali (Deepavali)
Thu-Nov 14 Muharram
Sun-Nov 17 Guru Nanak Birthday
Wed-Dec 25 Christmas Day
Sponsors for the statue of Mahatma Gandhi
  • Antwerp World Diamond Centre
   Hoveniersstraat 22
   2018 ANTWERP
  • Antwerp Indian Association
  • JAIN CULTURAL CENTER ANTWERP  VZW
   J C C A
   LAARSTRAAT-20 , 2610 WILRIJK , BELGIUM
  • State Bank of India (Antwerp)
   Korte Herentalsestraat 3
   2018 Antwerp
  • Bank of India (Antwerp)
   Schupstraat 18-20
   2018 Antwerp

  • Rosy Blue NV
  • Gemini Corporation N V
   Gemini House,
   Waterwilgweg 6,
   2050 Antwerp,Belgium.
  • We welcome questions and/or comments regarding the performance and/or navigation of our site.
Honorary Consul General
Disclaimer: The Honarary Consul General of India in Antwerpen does not guarantee the accuracy and assumes no responsibility for the use of information available on this site.
Links to other Internet sites should not be construed as an endorsement of the views contained therein.